ورود کاربران

پنجم جمادی الاول

1- ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها 

ولادت با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها در مدینه طیبه در سال پنجم یا ششم هجری در این روز واقع شده است .(1) اقوال دیگر در ولادت حضرت عبارت است از اوایل شعبان سال 6 هجری (2)،اول شعبان(3) ، 30 شعبان (4) ، ماه رمضان سال 6 هجری ، دهه آخر ربیع الثانی در سال 5 یا 6 یا 7 هجری (5) .

پدر بزرگوار آن حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و مادر گرامی اش حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها است . همسر آن حضرت جناب عبدالله بن جعفر بن ابی طالب علیه السلام ، و فرزندان آن حضرت علی ، عون ، عباس ، محمد ، و ام کلثوم هستند که عون و محمد در کربلا شهید شدند . 

 

کنیه آن مخدره ام کلثوم ، ام عبدالله و ام الحسن است ، ولی کنیه های خاص آن حضرت ام المصائب ، ام الرزیا و ام النوائب است . 

القاب آن مخدره بسیار است و از آن جمله : عقیله بنی هاشم ، عقیلة الطالبین ، صدیقه صغری (اشاره به مادرش که صدیقه کبری است و پدرش که صدیق اکبر است ) . عصمت صغری ، ولیة الله ، الراضیة بالقدر و القضاء ، صابرة البلوی من غیر جزعٍ و لا شکوی ، امینة الله ، عالمة غیر معلمه ، فهمة غیر مفهمة ، محبوبة المصطفی صلی الله علیه وآله وسلم ، ثانیة الزهراء ، الشزیفة . 

از نسل علی علیه السلام فرزند حضرت زینب سلام الله علیها که معروف به زینبی است فرزندان زیادی به دنیا آمده اند ، که سیوطی رساله زینبیه را در مورد آنها تالیف کرده است . (6)

ماجرای ولادت حضرت   

هنگام ولادت آن حضرت ، پیامبر در سفر بودند ، امیرالمومنین در نامگذاری این مولود فرمودند : ((بر پیامبر سبقت نمی گیرم )) . تا آنکه حضرت آمدند و منتظر وحی شدند . جبرئیل نازل شد و عرض کرد : خداوند سلام می رساند و می فرماید : ((این دختر را زینب نام بگذار ، چه اینکه این را در لوح محفوظ نوشته ایم ))

پیامبر حضرت زینب را طلب کرده بوسیدند و فرمودند : ((وصیت می کنم به حاضرین و غایبین که این دختر را به خاطر من پاس بدارید ، که همانا وی به خدیجه کبری سلام الله علیها مانند است ))

سکینه و وقار آن حضرت را به خدیجه کبری سلام الله علیها و عصمت و حیائش را به فاطمة الزهرا سلام الله علیها و فصاحت و بلاغتش را به علی مرتضی علیه السلام و حلم و بردباریش را به حسن المجتبی علیه السلام و شجاعت و قوت قلبش را به حضرت سیدالشهداء علیه السلام همانند نموده اند .(7)

ابن حضر در اصابة و ابن اسیر در اسدالغابة در حالات آن حضرت نوشته اند : او عاقله ، فهیمه و شجاع بود ، ودر مجلس یزید لعنت الله علیه حضرت زینب سلام الله علیها کلماتی فرمودند که دلالت بر قوت قلب آن حضرت دارد . (8) . آن حضرت در کرم و بصیرت و حلم مشهور خاندان بنی هاشم و عرب بوده ، وبین جمال و جلال ، سیرت و صورت و اخلاق و فضیلت جمع کرد . شبها در عبادت بود و روز ها روزه و او به اهل تقوی معروف بود (9). 

 

منابع : 1- عقیلة بنی هاشم : ص5 . زینب الکبری علیها السلام : ص17 . مستدرک سفینة البحار : ج4ص316 . ج5ص208 . تقویم الائمه : ص71 . وفیات الائمه : ص431 . منتخب التواریخ : ص94 95 . العقیلة و الفواطم علیهن السلام : ص10 . 

2-ریاحین الشریعة : ج3ص33 

3-مستدرک سفینة البحار : ج5ص413 . معالی سبطین :ج2ص221 . وفیات الائمه : ص431 . 

4-تقویم الائمة : ص79 

5-ریاحین الشریعة : ج3ص33 

6-ریاحین الشریعة : ج3ص46.207 . السیدة زینب الکبری : من المحد الی اللحد :ص30.46 . عقیلة بنی هاشم : ص5.36 . زینب الکبری : ص16.119 . وفیات الائمه : ص431 . انساب الطالبین . منتخب التواریخ : ص94 . العقیلة و الفواطم علیهن السلام . تاریخ الخمیس : ج2ص317 . تذکرة الخواص : ص175 . 

7-ریاحین الشریعة : ج3ص38 .

8-اسدالغابة : ج5ص469 . الاصابة : ج8ص166

9-وفیات الائمة :ص441.440 . العقیلة و الفواطم علیهن السلام : ص50.51 . مجلة الاسلام : شماره 27 ، محمد غالب شافعی .   

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

دیدگاه‌ها  

# حیدر 1391-01-05 07:26
با سلام
خیلی عالی بود تحقیقات جامع و کاملی بود
فقط یه مطلب اینکه اگه این مطلب با تیتر ولادت حضرت زینب سلام الله علیها بود بهتر بود جون من اصلا نمیدونستم ولادت حضرت زینب این روزه فقط برا دیدن وقایع این روز اومدم در صورتی که اگه اون طور باشه افراد راقب تر هستند تا بیاند ببینند
تشکر ار تحقیقات جامع و کاملتون
خیلی خیلی عالی بود.
یا علی التماس دعا
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
# حسین امینی 1391-01-10 21:14
سلام عالی است خدا خیرتان بدهد
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن