ورود کاربران

بیست و نهم جمادی الثّانی


1-وفات حضرت ام کلثوم سلام الله علیها

جناب ام کلثوم سلام الله علیها چهار ماه پس از بازگشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند . (1) پدرشان مولی الموحدین امیرالمومنین علی علیه السلام و مادرشان حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها است .(2)

صاحب ریاحین الشریعة به نقل از اعیان الشیعة می فرماید : امیرالمومنین آن مخدّره را به عون بن جعفر طیار تزویج نمودند (3) .

آنچه در مورد ازدواج ام کلثوم علیها السلام با غیر عون بن جعفر نقل شده محل اختلاف است .

 آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین علیه السلام و اهل بیت و اصحابشان در کنار خواهرشان حضرت زینب سلام الله علیها از بانوان و یتیمان محافظت می نمودند و اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است .

پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند خطبه ان حضرت در شهر کوفه و مجلس ابن زیاد اشعار آن حضرت در قادسیه و قمسرین اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام مرثیه های آن حضرت در اربعین و مراجعت به مدینه دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدره دارد .

سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا بالاخص شهادت سید الشهداء علیه السلام رحلت نمود و در مدینه منوره دفن شد . به قولی رحلت آن حضرت در 21 ماه جمادی الثانی بوده است (4)

پاورقی :

 1-ریاحین الشریعة :ج3ص256 .244 . العقیلة علیها السلام و الفولاطم :ص75 . تقویم شیعه :177

2-بحارالانوار :ج42ص74 . تذکرة الخواص :ص288 . تقویم شیعه :177

3-اعیان الشیعة : ج3ص484 . ریاحین الشریعة :ج3ص245 . العقیلة و الفواطم :ص79 . تقویم شیعه :177

4-وقائع الشهور :ص110 . تقویم شیعه :178   

 


2-وفات حضرت سید محمد فرزند حضرت امام هادی علیهما السلام

حضرت سید محمد فرزند امام هادی علیهما السلام(1) در سال 252 ه در سامرا از دنیا رفت (2) . آن حضرت را ابوجعفر و ابوعلی و سید محمد بعاج نیز می گفتند . جلالت قدر و منزلت او به حدی بود که عده ای از شیعیان گمان می کردند بعد از امام هادی علیه السلام آن بزرگوار امام خواهد بود ولی با رحلت ایشان در زمان پدر بزرگوارش بر همه معلوم شد که امام حسن عسگری علیه السلام امام پس از ایشان است . امام عسکری علیه السلام به جناب سید محمد علیه السلام علاقه وافری داشت به حدی که هنگام رحلت او گریبان چاک کرد (3) . بعد از رحلت آن حضرت را در آبادی به نام بلد در 6 فرسخی سامراء دفن نمودند که هم اکنون قبر او در آنجا معروف است .

کرامات زیادی از آن حضرت مشاهده شده و هم اکنون دارای گنبد و صحن و غرفه های متعدد است و دوستان اهل بیت علیهم السلام به زیارت آن بزرگوار مشرف می شوند . نسبت سادات آل بعاج در عراق و خوزستان بع علی و احمد فرزندان سید محمد بعاج منتهی می شود .

پاورقی :

 1- این تاریخ مشهور بین شیعیان سامراء است و در حرم آن حضرت نیز نوشته شده است .

2-مراقد المعارف :ج2ص262 . الامام الهادی علیه السلام من المهد ال اللحد : ص137 . الامام الهادی علیه السلام (شاکری) :ص20 . تقویم شیعه :ص178 .

3-کافی :ج1ص327 . وسائل الشیعة :ج3ص274 . الخدائق الناضرة :ج4ص152 . تقویم شیعه :ص179 .  

 


3-قتل ولید بن عبد الملک مروان

در اين روز، سنه 126:  وليدبن يزيد بن عبدالملك مروان بقتل رسيد در جنگى كه واقع شد فيما بين او و پسر عمش يزيد بن الوليدو وليد پليد، مردى ملحد و بدكيش و و معروف بفسق و فجور بود و به هيچگونه ملتزم بظواهر اسلام نبود و پيوسته بشرب خمر و غنا و طرب و انواع فسق و فجور اشتغال داشت . (1) و امر كرده بود، بركه اى مملو از شراب كرده بودند، گاهى كه طرب بر او غلبه ميكرد خود را در آن بركه مى افكند و چندان ميآشاميد كه اثر نقص در بركه پديدار ميگشت .
در جمله از كتب اهل سنت است كه يكشب مؤ ذن اذان صبح گفت ، دوليد برخواست و شراب خورد وبا جاريه كه او هم مست بود در آويخت و با او نزديكى كرد و قسم ياد نمود كه بامردم نماز نكند جز او، پس لباس خود را بوى پوشانيد و آنجاريه مست را با آلايش جنابت و منى بمسجد فرستاد، تا با مردم نماز گذاشت .
در حيوة الحويان و اكثر كتب مذكور است كه يكروز وليد بقرآن مجيد تفال كرد، اين آيه آمد (( و استفتحوا و خاب كل جبار عنيد))(2)  قرآن را بر هم گذاشت و آنرا نشانه تير خود كرد و چندان كتاب خداى را تير زد كه پاره شد و اين شعر را بخواند:

                                     تهدّدنی بجبّارٌ عنید                                 فها أناذاک جبّار عنید

                                    أذا ماجئت ربّک یوم حشر                       فقل یا ربّ مزّقنی الولید (3)

  حكايت تعشق او بازن نصرانيه و قضيه ازاله كردن بكارت دختر خود و داستان او با ابن عائشه مغنى در تواريخ معتبره مسطور است و از صفات معروفه او آنست كه كنيزان پدرش را كه منكوحه پدرش بودند و اولاد از وى آورده بودند، وطى كرد و معروف بود به وليد فاسق و  وليد زنديق .


در اخبار الدول و  تاريخ خميس از رسولخداصلی الله علیه وآله وسلم  روايت كرده اند كه فرمود:
(( ليكونن فى هذه الامة رجل يقال له الوليد هواشد لهذه الامة من فرعون لقومه ))(4)
و بسى عجيب است از قاضى عياض كه گفته :  وليد يكى از خلفاى اثنى عشر است كه در حديث متواتر النقل متفق عليه منصوصند.
قرمانى نقل كرده كه وليد بسى و سه بليه مبتلا بود كه كمتر بليه اش آن بود كه از ناف خود بول مى كرد و در ايام او، يحيى بن زيد بن على السجاد عليه السلام در جوزجان  شهيد شد بنحويكه در تاريخ خود ذكر كرده ام (5).

پاورقی :

1- مناقب اهل بیت علیهم السلام :ص479 . تاریخ مدینة الدمشق :ج56ص457 . وقایع الایام :ص357

2-ابراهیم :آیه 15

3-بحارالانوار :ج38ص193 . وقایع الایام :ص358

4-بحارالانوار :ج 18ص126 . وقایع الایام :ص358

5-المسائل الجارودیة :ج1 . وقایع الایام :ص357

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید