ورود کاربران

دوم شعبان المعظم

 


اعمال شب دوم 

نمازش پنج رکعت است به حمد و توحید و معوذتین .

پاورقی:

1-اقبال الاعمال :ص684

 


آغاز وجوب روزه

در این روز در سال دوم هجری روزه ماه مبارک رمضان واجب شد . (1) و بقولى روز آخر اين ماه ، فریضه روزه ماه رمضان شد و آيه مباركه  ((يا ايها الذين آمنوا كتب عليكم الصيام )) (2) نازل گرديده

پاورقی :

1-مسارالشیعة :ص37 . توضیح المقاصد :ص19 . تقویم المحسنین :ص18 . اختیارات : ص37

2-بقره :آیه 183

 


مرگ معتز عباسی

در این روز درسال 255 ه معتز بالله به درک واصل شد . نام او زبیر یا محمد بود که بعد از پسر عمویش مستعین به خلافت رسید از بزرگترین جرائم او این بود که امام هادی علیه السلام را به شهادت رساند . و چون ترس آن داشت که موید بر ضد او قیام کند او را در لحاف مسموم پیچید و دو طرف آن را بست تا در 23 رجب مرد .

او پیوسته سرگردگان اتراک را می کشت تا در روز مبعث 255 ه عده ای به سرکردگی صالح بن وصیف دور معتز را گرفتند و توبیخ و سرزنش کردند و از او مطالبه اموال کردند و او را از حجره بیرون کشیدند و در افتاب گرم به پای داشتند که از شدت گرما تکیه بر یک پا می کرد و او را پیوسته می زدند تا اینکه در 27 رجب خود را از خلافت خلع کرد . سپس سه روز به او آب و غذا ندادند تا مرد و به قولی دیگر او را با آب جوش تنقیه کردند . بعضی گفته اند : او را پنج روز در گرمابه بدون اب و غذا حبس کردند و روز اخر آب نمک یا آب برفی به او دادند و به این سبب کشته شد . (1)

پاورقی : 

1-توضیح المقاصد :ص19 . تتمة المنتهی :ص343-340 . فیض العلام :ص336 . تاریخ بغداد :ج2ص124 . تاریخ طبری :ج7ص525 .


قتل فضل بن سهل 

دراين روز، سنه 202،  فضل بن سهل  در حمام سرخس غيلة مقتول شد، هنگاميكه با  ماءمون و حضرت امام رضا(ع ) بجانب عراق سفر ميكردند و او را  ذوالرياستين ميگفتند بجهت آنكه وزير و مشير ماءمون بود و هم رياست جند و لشكربا او بوده (1).

پاورقی :

1-عیون اخبالارضا علیه السلام :ج2ص166 . بااندکی تفاوت


تولد خواجه عبدالله انصاری

در اين روز، سنه 396، خواجه عبدالله انصارى  متولد شده و او از احفاد ابو ايوب انصارى و صاحب مناجات فارسيه و كلمات حكيمه است وفاتش در حدود سنه 481، بوده و در بقعه كاذر گاه هرات  بخاك رفته و قبرى كه در صحن حضرت سلمان در مدائن است و منسوب به عبدالله انصارى  است معلوم نيست كه از كيست ، زيرا كه معروف باين نام ، دو نفرند يكى اين مرد و ديگرى عبدالله بن حزام انصارى پدر جناب جابر و او از شهداء احد و با شهداء در احد مدفون استو او همانستكه با  عمروبن الجموح شوهر خواهر در يك مقبره دفن شده اند .

نقل شده كه قبر ايشان در معبر سيل بود وقتى سيلاب آمد و قبرايشان راآب ببرد، عبدالله را نگريستند كه دستش بر روى جراحت خود بود، چون دست او را بازداشتند، خون از جراحت او آمد لاجرم دستش را بجاى خود گذاشتند.
و هم نقل است كه در زمانى كه معاويه خواست در احد چشمه جارى كند، چشمه بر قبر عمرو و عبدالله ميگذشت ، ايشانرا از قبر در آوردند و چون دراين كار، كسى معاويه را انكار نكرد ابوسيعد خدرى گفت : بعد از اين ، هيچ منكر را كس انكار نخواهد كرد.(1)

پاورقی :

1-وقایع الایام :ص431

 

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید