ورود کاربران

سوم جمادی الثّانی

شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها 


نحوه شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها : 

 امام کاظم علیه السلام می فرمایند : ((انّ فاطمة صدّیقة الشهیدة)) : ((همانا فاطمه سلام الله علیها راستگو و شهیده است)) (2) .

 در این روز در سال 11 ه  در روز سه شنبه شهادت حضرت بتول عذراء مظلومه مضروبه حضرت سیدة النساء فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها به وقوع پیوسته است .

 بعد از شهادت و دفن پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله سه بار به منزل امیر المؤمنین و فاطمه زهرا علیهماالسّلام هجوم آورده، در هر بار به طریقی جسارت به اهل بیت علیهم السّلام کردند. در یکی از این دفعات، که در منزل آن حضرت را آتش زدند و به زور وارد منزل شدند، حضرت صدیقه سلام اللَّه علیها پشت در بودند.

 

 با اینکه میدانستند آن حضرت پشت در است، با لگد و فشار در را باز کردند، و میخ در سینه آن مخدره را آزرد و محسن علیه السّلام سقط شد و پهلوي آن حضرت شکست. آن حضرت بیهوش روي زمین قرار گرفت، و حضرت مولی الموحدین علیه السّلام را با سر و پاي برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند.

 وقتی حضرت زهرا سلام اللَّه علیها به هوش آمدند به دنبال امیر المؤمنین علیه السّلام رفتند، و از بردن آن حضرت به مسجد مانع شدند. داخل کوچه جلو چشم همسرش اسد اللَّه الغالب امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السّلام، با تازیانه و علاف شمشیر بر بدن حضرت صدیقه شهیده علیها السلام زدند که طبق بعضی روایات از بازوي آن حضرت خون جاري شد و باز بیهوش روي زمین قرار گرفتند. 


روز های حزن فاطمه سلام الله علیها : 

بعد از این وقایع و فجایع آن حضرت بعضی روزها با دلی شکسته و محزون کنار قبور شهداي احد میرفت و میگریست، و مرگ خود را از خداوند طلب میکرد، تا اینکه آهسته آهسته درد و جراحتهاي بدن بیشتر شد، و از آن به بعد نزدیک مدینه زیر درختی مینشست و گریه و ناله میکرد. منافقین آن درخت را هم بریدند . بعد از آن امیر المؤمنین علیه السّلام در آنجا سایبانی ساختند که مشهور به ((بیت الاحزان)) شد . روز به روز بیماري بی بی افزوده میشد. سینه شکسته و مجروح، بازوي ورم کرده، صورت نیلی، محسن سقط شده، غم پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله، مظلومیّت امیر المؤمنین علیه السّلام، کار را به جائی رساند که آن حضرت در بستر بیماري افتاد، و وصیتهاي خویش را به امیرالمومنین فرمود : (( شبانه مرا از زیر پیراهن غسل بده و کفن کن و دفن نما. قبرم مخفی باشد و ابوبکر و عمر در تشییع و نماز من حاضر نشوند)) (1)  . عایشه و غیر عایشه نیز بر جنازه من حاضر نشوند. (2) . 


مدینه در شهادت فاطمه سلام الله علیها :

 روز شهادت آن حضرت، مدینه مثل روز شهادت خاتم الانبیا صلّی اللَّه علیه و آله شده بود. کوچک و بزرگ از زن و مرد، نالان و گریان بودند. بدن مطهر آن حضرت شبانه غسل داده شد و هنگام غسل، امیر المؤمنین و حسنین و زینبین علیهم السّلام و فضه خادمه و اسماء بنت عمیس حاضر بودند. سپس عده اي از گلهاي سر سبد اصحاب امیر المؤمنین علیه السّلام: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و. .. حاضر شدند و بدن را دفن کردند. در بقیع، چهل صورت قبر ترتیب دادند و بر آنها مقداري آب ریختند. (1) . فرداي آن روز منافقین قصد نبش قبر را نمودند، ولی امیر المؤمنین علیه السّلام اجازه نفرمودند.

 احتمالات در محل دفن آن حضرت متعدد است، ولی زیارت آن حضرت در مسجد النبی صلّی اللَّه علیه و آله، حجره خود آن حضرت که در زمان ما جزء صحن مسجد است بین محراب و منبر، و در بقیع وارد شده است .

 اصبغ بن نباته نقل می کند که از امیرالمومنین از علت (شبانه) دفن شدن فاطمه زهرا سلام الله علیها سوال شد . حضرت فرمودند : همانا او بر گروهی خشم ناک بود (2) و نمی خواست که بر جنازه اش حاضر باشند و حرام است بر دوستان آن گروه که بر جنازه یکی از فرزندان او نماز گزارند (3) .

 مدت عمر آن مخدره مظلومه 18 سال و 60 روز یا 90 روز است . سال شهادت 11 هجری است . 


اقوال در شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها :

 اقوال در شهادت حضرت زهرا چنین است :

 1-سی روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم (1)

 2-چهل روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم (هشتم ربیع الثانی)(2)

 3- چهل و پنج روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(سیزدهم ربیع الثانی)(3)

 4-شصت روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(4)

 5-هفتاد روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم (5)

 6-هفتاد و دو روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(6)

 7-هفتاد و پنج روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(7)

 8-هشتاد و پنج روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(8)

 9-نود روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(9)

 10-نود و پنج روز بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(سوم جمادی الآخر)(10)

 11-صد روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم( هشتم جمادی الآخر)(11)

 12-صدو دوازده روز بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(20 جمادی الآخر)(12)

 13-چهار ماه بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(13)

 14-روز 21 رجب(14)

 15- روز 25 رجب (15)

 16-سوم ماه رمضان(16)

 17-شش ماه بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(17)

18- هشت ماه بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(18) . 

علامه مجلسی در ذیل فرمایش امام کاظم می نویسد : این روایت دلالت بر شهیده بودن حضرت می کند : که البته از متواترات است . سبب آن این بود که آن ها بعد از غصب خلافت و بیعت اکثر مردم سرغ امیر المومنین علیه السلام فرستادند تا بیعت کند ولی آن حضرت نپذیرفت . عمر آتشی آورد تا خانه را با اهل بیت علیهم السلام بسوزاند . و خواستند داخل خانه شوند ولی فاطمه ممانعت کرد . او درب را به پهلوی فاطمه زد که پهلو شکست و جنینی که پیامبر او را محسن نامیده بود سقط گردید ، پس از آن مریضی فاطمه شروع شد و در همان مرض از دنیا رفت (19) . 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

دیدگاه‌ها  

# ابو علی 1391-02-11 21:49
*شيعه به عزاي فاطمه محزون است*
*يک ديده به اشک و ديده اي در خون است*
*ظلم و ستمي که شد به دخت احمد*
* هر کس که فراموش کند مغبون است*
در راه اهداف اسلامی موفق باشید
عالی و زیبا نوشته اید
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن