بزرگترين فضيلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن
بزرگترين فضيلت امیرالمؤمنین علیه السلام در قرآن
روزی مأمون به امام رضا عليه السّلام گفت: بزرگترين فضيلت امير المؤمنين علی عليه السّلام كه قرآن دلالت بر آن فضيلت دارد چیست؟
امام عليه السّلام فرمود: آيه مباهله است چنان كه خداى عز و جل فرموده است:
فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ[سوره آل عمران، آيه 61]
ترجمه: پس هر كه در اين [باره] پس از دانشى كه تو را [حاصل] آمده، با تو محاجه كند، بگو: «بياييد پسرانمان و پسرانتان، و زنانمان و زنانتان، و ما انفس خود را و شما خويشان خود را فرا خوانيم؛ سپس مباهله كنيم، و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.»
خطاب است به رسول صلّى اللَّه عليه و آله، يعنى بعد از آنكه علم حاصل كردى به حال عيسى عليه السّلام، پس اگر كسى از نصارى مجادله كند با تو در باب وى به اينكه خداست يا پسر خدا؟ بگو تو، كه بيايند تا بطلبيم ما پسران خود را و شما پسران خود را و ما زنان خويش را و شما زنان خويش را و ما انفس خود را و شما انفس خود را، بعد از آن مباهله كنيم و بگردانيم لعنت خداى را بر دروغگويان.
(و مباهله اينست كه دو شخص دعا كنند و هر يك بگويند كه ما و تو هر كدام كه دروغ بگوئيم لعنت خداى تعالى بر او باد).
پس رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله امام حسن و امام حسين عليهما السّلام را طلبيد پس ايشان دو پسر بودند، و حضرت فاطمه سلام الله علیها را طلبيد پس او بود مراد در اين مقام به زنان حضرت، و اميرالمؤمنين عليه السّلام را طلبيد پس او نفس حضرت رسول صلّى اللَّه عليه و آله بود به حكم خداى عزّ و جلّ.
(زيرا فرمود كه ما مىطلبيم نفس خود را و آخر امير المؤمنين عليه السّلام را طلبيد، پس معلوم شد كه او به منزله نفس نبى صلّى اللَّه عليه و آله است) و به تحقيق ثابت شد كه نيست احدى از خلق خداى تعالى بزرگتر از رسول صلّى اللَّه عليه و آله و افضل از وى.
پس لازم می آید که كسى افضل و بهتر نباشد از كسى كه نفس رسول صلّى اللَّه عليه و آله (به حكم خداى- عزّ و جلّ-، يعنى امير المؤمنين عليه السّلام ) است.
به نقل و ترجمه شده از کتاب الفصول المختارة للمفيد- توضیحات
- سیره و فضائل
- 27 تیر 1392
- حجة الاسلام شیخ محمد کمالی
- 3082