ورود کاربران

كعبة الاولياء

كعبة الاولياء 

حضرت أباالفضل العباس عليه‏السّلام را شاگردان ايشان كعبه أولياء مى گفتند. توضيح آنكه: مرحوم قاضى پس از سير مدارج، و معارج، و التزام به سلوك، و مجاهده نفس، و واردات قلبيّه و كشف بعضى از حجابهاى نورانى، چندين سال گذشته بود و هنوز وَحْدت حضرت حقّ تعالى تجلّى ننموده، و يگانگى و توحيد وى در همه عوالم در پس پرده خفا باقى بود؛ و مرحوم قاضى بهر عملى كه متوسّل ميشد؛ اين حجاب گشوده نمى شد. تا هنگاميكه ايشان از نجف به كربلا براى زيارت تشرّف پيدا كرده؛ و پس از عبور از خيابان عباسيّه (خيابان شمالى صحن مطّهر) و عبور از در صحن، در آن دالانيكه ميان در صحن، و خود صحن است و نسبتاً قدرى طويل است؛ شخص ديوانه‏اى به ايشان ميگويد: أبُوالْفَضْل كَعْبه أولياء است.

فتح باب تجليات ذاتيّه مرحوم قاضى توسط حضرت اباالفضل العباس [عليه السلام‏] بوده است مرحوم قاضى همين كه وارد رواق مطّهر مى‏شود در وقت دخول در حرم، حال توحيد به او دست مى‏دهد؛ و تا ده دقيقه باقى مى ماند؛ و سپس كه به حرم حضرت سيّدالشهدآء عليه‏السّلام مشرّف مى گردد...

مرحوم قاضى همين كه وارد رواق مطّهر مى‏شود در وقت دخول در حرم، حال توحيد به او دست مى‏دهد؛ و تا ده دقيقه باقى مى ماند؛ و سپس كه به حرم حضرت سيّدالشهدآء عليه‏السّلام مشرّف مى گردد در حاليكه دستهاى خود را به ضريح مقدّس گذاشته بود؛ آن حال قدرى قويتر دست ميدهد؛ و مدّت يك ساعت باقى ميماند. ديگر از آن به بعد مرّتباً و متناوباً و سپس متوالياً حالت توحيد براى ايشان بوده است.

مكتوبات، مراسلات ،مقالات مرحوم حضرت علامه طهراني قدس الله نفسه المباركة، ص: 60

 

دارد از روز ازل ديده ي بينا زينب

دارد از روز ازل ديده ي بينا زينب
عشق را كرده به نه كنگره معنا زينب
اولين صابره ارض و سما باشدو بس
علم پيغمبري آموخت ز طاها زينب
بود او عالمه مكتب فرهنگ علي
پرورش يافته در دامن زهرا زينب
همچنان مه به نبي ام ابيها زهراست
باشد از بهر علي ام ابيها زينب
گشت قرباني كعبه به مناي شهدا
هستي اش را به خدا مي كند اهدا زينب
در اسارت سخن از غيرت و آزادي گفت
آه و زاري نكند در بر اعدا زينب

نام طوفان زاي هستي زينب است

زينب ستاره شبم تويي زينب
سرود بر لبم تويي زينب
*****
زينب جام شراب هو به كف
زينب تو گوهر و جهان صدف
زينب دختر شاه لو كشف زينب
*****
نام طوفان زاي هستي زينب است
نغمه و آواي مستي زينب است
*****
زينب نور و ضياء عالمين
زينب به شيعيان نور دو عين
زينب تو قوت قلب حسين
*****
زينب فرش رهت بال ملك
زينب سفره ي عشق را نمك
زينب به دست تو ارض و فلك
*****
زينب سلسله جنبان زمين
زينب به كربلا حصن حصين
زينب دخت اميرالمومنين
*****

فرزندان زينب عليها السلام‏

فرزندان زينب عليها  السلام‏

 مشهور است که زينب عليها  السلام از همسرش عبداللَّه بن‏جعفر چهار پسر و يک دختر به نامهاي علي، محمد، عون، عباس، امّ‏کلثوم آورد. طبرسي در کتاب اعلام الوري فرزندان زينب را از عبداللَّه سه پسر به نام‏هاي علي، جعفر و عون و يک دختر به نام امّ‏کلثوم ذکر کرده است. که دو تن از پسران يعني عون و محمد به همراه زينب عليها السلام به کربلا آمدند و به درجه شهادت رسيدند. باري نوشته‏اند در روز عاشورا نخست محمد ابن‏عبداللَّه به ميدان آمد و اين ارجوزه را خواند: اَشْکُو اِلَي اللَّهِ مِنَ العُدوانِ‏ قِتالَ قَوْمٍ فِي الرَّدي‏ عُمْيانِ‏ قَدْ تَرَکُوا مَعالِمَ القُرآنِ‏ وَ مُحْکَمِ التَنْزيلِ وَ التِبْيانِ‏ وَ اَظْهَرُوا الکُفْرَ مَعَ الطُّغْيانِ‏ و شجاعانه جنگيد تا اين که پس از به خاک هلاک افکندن ده نفر مردي به نام عامر بن‏نهشل او را به شهادت رسانيد. پس از وي عون به‏ميدان آمد و اين ارجوزه را سرود: اِنْ تُنْکِرُوني فأَنَا ابْنُ‏جَعْفَرِ شَهيدُ صِدْقٍ فِي‏الجَنانِ الاَزْهَرِ يَطيرُ فيها بِجِناحٍ اَخْضَرِ کَفي‏ بِهذا شَرَفاً فِي المَحْشَرِ و دليرانه حمله آغاز کرد تا سه تن از سواران و هيجده تن از سربازان پياده دشمن را به‏قتل رسانيد و آنگاه به‏دست‏ مردي به نام عبداللَّه بن‏قطنه طايي شهيد شد. هنگامي که خبر شهادت آن دو در مدينه منتشر شد، مردم به خانه عبداللَّه مي‏آمدند و او را تسليت مي‏دادند. عبداللَّه مي‏گفت: و اين افتخار من است که اگر خود در آن واقعه نبودم دو فرزندم حضور داشته و جان خود را بي‏دريغ در راه دفاع از وي نثار کردند، و اگر من به جان خودم نتوانستم با او مواسات کنم با جان دو فرزندم با او مواسات نمودم.

 


زینب عقیله بنی هاشم(سید هاشم رسولی محلاتی)