ورود کاربران

مرگ ابراهيم و برداشتن سه سنت

امام موسي کاظم صلوات اللّه عليه حکايت فرمايد:

چون ابراهيم فرزند حضرت رسول صلّي اللّه عليه و آله در سنين هيجده ماهگي در گذشت، سه سُنّت و سيره براي مسلمان ها تحقّق يافت:
هنگامي که ابراهيم قبض روح شد؛ خورشيد، گرفتگي پيدا کرد و کُسوف شد، مردم گفتند: کسوفِ خورشيد به جهت مرگ ابراهيم پسر رسول خدا صلّي اللّه عليه و آله مي باشد.
حضرت رسول با شنيدن چنين سخني بالاي منبر رفت و پس از حمد و ثناي الهي، فرمود: گرفتگي خورشيد و ماه، دو نشانه از آيات الهي هستند که به دستور خداوند متعال واقع مي شوند و ارتباطي با مرگ يا حيات کسي ندارند؛ پس هر زماني که چنين علامت و حادثه اي رخ دهد نماز آيات بخوانيد.
و چون از منبر فرود آمد، با جمعيّت نماز کسوف به جا آوردند، بعد از آن خطاب به حضرت امير المؤ منين عليّ عليه السلام، کرد و فرمود: فرزندم ابراهيم را غسل ده و کفن کن تا آماده دفن او گرديم.


پس هنگامي که خواستند ابراهيم را دفن کنند، مردم گفتند: رسول خدا بجهت غم و اندوهي که در مرگ فرزند خود دارد نماز ميّت را فراموش کرده است، وقتي سر و صداي مردم به گوش حضرت رسيد، از جاي خود بر خاست و ايستاد؛ سپس اظهار داشت:
جبرئيل مرا بر گفتگوي شما آگاه نمود؛ ولي چون خداوند متعال بر شما پنج نماز، در پنج موقع واجب گردانده است، به جاي هر نماز يک تکبير براي اموات گفته مي شود، آن امواتي که نماز بر آن ها واجب بوده باشد يعني؛ به حدّ بلوغ و تکليف رسيده باشند.
پس از آن فرمود: يا عليّ! وارد قبر برو، و فرزندم ابراهيم را در لحد بگذار؛ چون عليّ عليه السلام، ابراهيم را درون قبر نهاد، مردم گفتند: ديگر نبايد کسي فرزند خود را داخل قبر بگذارد؛ چون رسول خدا صلوات اللّه عليه چنين نکرد.
در اين هنگام نيز حضرت رسول صلّي اللّه عليه و آله، فرمود: اگر کسي فرزند مرده خود را داخل قبر بگذارد، حرام نيست؛ مشروط بر آن که مطمئن باشد که شيطان ايمان او را نگيرد و جزع و بي تابي نکند و کلماتي کفرآميز بر زبان خود جاري ننمايد.
امام کاظم عليه السلام در پايان افزود: پس از اين جريان مردم همه متفرّق شدند و رفتند.[1] 

[1] .محاسن برقی:ص313،ح31

چهل حدیث و چهل داستان از حضرت رسول خدا صلی علیه و آله و سلم

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید